Как да купя автомобил?


Изберете автомобил на търг

Разгледайте търговете на nakantara.bg, за да намерите желания от Вас автомобил. Убедете се, че автомобилът отговаря на Вашите изисквания преди да пристъпите към наддаване, като разгледате внимателно всички снимки и прикачени документи. За да участвате в търг е нужно да се регистрирате на nakantara.bg.

Подгответе евентуално финансиране

Ако планирате да финансирате тази покупка, свържете се предварително с вашата кредитна институция и уточнете параметрите на вашето финансиране. Отбележете във вашия профил, че активно търсите финансиране или се свържете с нас за да ви предложим опции за финансиране.

Добавете платежен метод

Основният платежен метод на НАКАНТАРА е дебитна или кредитна карта, като може да я добавите през вашия профил през секция "Платежен метод". Всички плащания и блокирания на суми се извършват от онлайн системата за плащания Stripe, която криптира вашите данни. НАКАНТАРА не съхранява и не обработва номерата на вашите кредитни или дебитни карти.

Участвайте в търг

За да наддавате в търг, посетете страница на търг и натиснете бутона "Направи предложение". Тук е нужно да се запознаете и приемете нашите тръжни правила, след което ще може да отправите първото си предложение за цена в прозореца за наддаване. Вашето предложение може да бъде на свободно избрана от вас сума, но не по-ниско от една стъпка нагоре от последното най-високо предложение или начална цена (за повече информация, посетете Колко е една стъпка на наддаване?.

Важно: При изпращане на наддавателно предложение за цена, НАКАНТАРА ще блокира сума, равняваща се на 3% от стойността на предложението. Временно блокираната сума служи като гаранция за сериозните намерения на купувача да спечели и закупи автомобил. Гаранцията е автоматично освободена в случай, че друг участник в търга изпрати по-високо наддавателно предложение или търгът приключи без победител.

Спечелете търг

В края на търга, участникът изпратил успешно най-високо предложение за цена става автоматично победител в съответния търг.

При Стандартен търг, търгът се счита за успешен в случай, че участникът в търга е избрал опцията "Купи сега" или е изпратил най-високото предложение за цена към края на търга. В случай, че продавачът е посочил резервирана цена и най-високото предложение е по-ниско от нея, търгът приключва без победител.

При Кантара търг, победител в търга е участникът изпратил най-високото предложение за цена, което се счита за офертно и е обект на преговори между купувача и продавача. Търгът се счита за успешен след като продавач и купувач се съгласят на финална цена, удовлетворяваща всяка една от страните.

Сделка с 0% комисиона

При успешен търг, плащанията за покупко-продажба на автомобил се уреждат изцяло между продавач и купувач извън платформата. НАКАНТАРА не обработва плащания за покупко-продажба на автомобил и не е страна по сделката, но спомага за нейното бързо осъществяване.

Ако търгът изисква гаранция и блокиране на сума по сметка на купувача, тя се освбождава в деня на сделката. За повече информация, моля посетете Начини на плащане.

Виж още

Имате въпроси?

Екипът ни е винаги насреща!

Свържете се с нас
Контакти